Meteen naar de inhoud

Over Tiindi

Biologische sheabutter

Tiindi betekent sheabutter in het Gambiaans. De Afrikaanse bevolking ontdekte dit geheime ingrediënt in de noten van de Boom des Levens, ook wel Karité boom genoemd. De heilzame boter is sinds eeuwen geroemd en geëerd door haar bijzonder heilzame en helende werking voor de huid. Alle producten van Tiindi bestaan uit plantaardige oliën en onbewerkte, biologische sheabutter.

100% raw, 0% fake

Sheabutter zit bomvol vitamine A, E en F. De werkende stoffen zorgen voor intensieve hydratatie, verbetering van de bloedsomloop en optimale elasticiteit van de huid. In Nederland grote en commerciële merken gebruiken veelal geraffineerde sheabutter. Omdat de pure sheabutter haar bijzondere werking verliest tijdens het bewerkingsproces, bieden deze producten niet haar beroemde voordelen. Daarom gebruikt Tiindi alleen het pure product direct uit de noten van de boom, zonder enkele bewerking.

Zero waste verpakkingen

Niet alleen de verzorgingsproducten maar ook de verpakkingen van Tiindi zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Tiindi gebruikt hoogwaardig violet glas voor haar verpakkingen. Dit zorgt voor een goede houdbaarheid van de producten en bescherming tegen UV licht. Alle potten en flessen van Tiindi zijn van recyclebaar glas.

Mission for a better world

Tiindi wil een wereld van bewustzijn en respect voor natuurlijke gezondheid en schoonheid creëren. Door te kiezen voor de producten van Tiindi, met enkel natuurlijke ingrediënten, zonder bewerking en dus zonder waterverspilling, gebruik van vervuilend plastic en giftige chemicaliën, dragen we samen bij aan gezonde leefomstandigheden. En een gezonde stralende huid.

Giving it back

Jouw aankoop helpt. Want van elke aankoop geeft Tiindi een bijdrage aan de projecten van Plan International Nederland, zoals bijvoorbeeld de strijd tegen meisjesbesnijdenis. Meisjes in ontwikkelingslanden zijn vaak gevangen in een vicieuze cirkel van armoede en discriminatie. Terwijl juist meisjes het verschil kunnen maken, als ze de kans krijgen naar school te gaan. Meer informatie: https://www.planinternational.nl/meisjesbesnijdenis

Founders Mira en Matty.